Fout in e-module Anticonceptie

Naar nu blijkt zit er na een update een storende fout in de e-module van de Anticonceptie, in het hoofdstuk "Counselen/tijdens de zwangerschap" is het niet mogelijk een juist antwoord aan te klikken bij de vraag. Hierdoor kan je helaas niet het juiste antwoord in beeld krijgen, om de e-module toch afgerond te krijgen kan je het volgende doen: Als je aan de linkerkant op het volgende onderdeel (Advies ....) van deze e-module klikt kan je door met de rest van de e-module en kan je deze afronden.

Helaas is het bij ons niet bekend wanneer er een oplossing voor dit probleem komt, hierin zijn wij afhankelijk van de leverancier.

 

Onze excuses voor het eventuele ongemak.

Storingsmelding "Loca storage not available" bij het openen van een e-module

Momenteel ontvangen wij storingsmeldingen die op kunnen treden bij het openen van een willekeurige e-module. Het kan gebeuren dat er een melding op het scherm verschijnt met de tekst " Local storage not available, contact your administrator". De oorzaak van deze storing is helaas nog niet bekend en is in onderzoek bij afdeling IT, zij werken aan een oplossing. Een tijdelijke oplossing kan zijn om uit te loggen en, indien mogelijk, op een andere computer op de afdeling in te loggen en hierop te proberen de e-module op te starten. Mocht dat niet werken kan er gebruik gemaakt worden van een andere browser zoals Firefox of Google Chrome.

Zodra er een oplossing bekend en uitgerold is informeren we dit d.m.v. een nieuwsbericht.

Onze excuses voor het eventuele ongemak.

Inschrijven voor Stralingsbescherming vanaf heden via Eduplaza

Vanaf heden gaat het inschrijven voor de trainingen Stralingsbescherming 5A/5B en 5R via de catalogus van Eduplaza. Aanmelden via het aanmeldingsformulier is niet meer mogelijk.

Diverse nieuwe e-modules en test-jezelf beschikbaar.

Recent zijn er enkele nieuwe versies van bestaande e-modules en test-jezelf beschikbaar, deze staan los in de catalogus en moeten beiden afzonderlijk worden gekozen en gestart. De oude e-module en test-jezelf zijn niet meer beschikbaar, het betreft de onderstaand e-modules:

Bloedtransfusie
Hielprik
Intratracheaal uitzuigen
Patiëntveiligheid Awareness en Prisma
Rekenen in de Zorg
Veilig werken met Cytostatica

Noordhoff pakketten per 01-04-2017

Zoals eerder gecommuniceerd wijzigt begin april 2017 het aanbod van Noordhoff. Sommige pakketten zijn inhoudelijk veranderd waardoor de test-jezelf niet meer actueel is. Bij deze wordt daarom geen test-jezelf meer aangeboden, je krijgt in je opleidingsbalans dan de volgende melding: "Dit leerplan is niet langer beschikbaar".
Hieronder vind je een overzicht welke e-modules er gewijzigd zijn en of er een test-jezelf pakket er beschikbaar is. Momenteel zijn wij bezig deze pakket online te zetten, het kan dus voorkomen dat sommige tijdelijk niet beschikbaar. Mocht een e-module niet opstarten probeer het dan een paar uur later nogmaals.
De overige Noordhoff pakketten blijven tot eind dit jaar beschikbaar, we informeren je tijdig waneer er weer wijzigingen worden doorgevoerd.

Naam e-module                              Test-jezelf ja/nee
Anticonceptiezorg Nee
Basiscursus Oncologie Nee
Bedrijfshulpverlening Nee
Behandelen van pijn Nee
Blaascatheter Nee
Borstvoeding Ja
COPD Nee
Decubitus Nee
Delier Nee
Dementie Nee
E-lecture Communiceren in acute situaties Nee
E-lecture Verpleegkundig rekenen Nee
Geriatrie Nee
Hygiëne Nee
Inbrengen van een perifeer infuus Nee
Infectiepreventie Nee
Injecteren: Subcutaan en Intramusculair Nee
Kwaliteit en Veiligheid Medische Technologie Nee
Multimorbiditeit Nee
Polyfarmacie Nee
Signaleren van pijn Nee
Valpreventie Nee
Venapunctie bloedafname en kweken Nee
VMS: Kwetsbare ouderen Ja
VMS: Medicatieverificatie Ja
VMS: Optimale zorg bij Acute Coronaire Syndromen Nee
VMS: Verwisseling van en bij patiënten Nee
VMS: Voorkomen van lijnsepsis Nee
VMS: Voorkomen van nierinsufficiëntie Nee
VMS: Vroege herkenning en behandeling van pijn Nee
VMS: Vroege behandeling Vitaal bedreigde patiënt Ja
Vrijheidsbeperkende maatregelen Nee
Zuurstoftoediening Nee

 

Nieuwe categorie-indeling in de Catalogus

Vanaf 17-2-2017 is er een nieuwe indeling zichtbaar in de Catalogus van Eduplaza. We hebben gekozen om grote categoriegroepen te gebruiken die niet gebaseerd zijn op de hiërarchie van het Erasmus MC omdat die veranderlijk is.

Voor eventuele vragen kun je terecht bij eduplaza@erasmusmc.nl

Verschillende DBC pakketten beschikbaar.

Vanaf 1 februari zijn de onderstaande DBC e-modules beschikbaar, deze zijn bestemd voor alle zorgproffesionals die in hun werk met DBC te maken heeft.

Meer info vind je op: http://www.erasmusmc.nl/cs-eduplaza/voor-medewerkers/index/dbc

E-module reanimatie volwassenen en kinderen gewijzigd

De e-module Basic Life Support & AED Volwassenen en Kinderen is vervangen voor een nieuwe versie genaamd: Basale Reanimatie Volwassenen/Kinderen. Op dit moment is voor de Kinderemodule alleen de theorie nog beschikbaar. De toets is nog in ontwikkeling en wordt zo spoedig mogelijk online gezet. De test-jezelf voor Volwassenen is wel beschikbaar.

Verwijderde Office e-modules

Alle e-modules die betrekking hebben op Office, zoals Outlook en Excel zijn verwijderd omdat deze niet meer actueel zijn met de versies zoals deze in het Erasmus MC gebruikt worden. Helaas is er momenteel geen alternatief voor deze, er wordt gezocht naar bruikbare andere e-modules. Het is nog niet bekend wanneer deze beschikbaar komen, onze excuses hiervoor. 

Problemen met opstarten van Noordhoff modules

Het kan voorkomen dat de startknop in sommige Noordhoff modules niet goed werkt, hieronder kan je lezen hoe je zo'n module alsnog kunt opstarten.

 

We werken hard aan een oplossing, helaas is het nog niet bekend wanneer deze er is.
Onze excuses voor het eventuele ongemak..

Betaling klassikale trainingen vanaf 1 februari 2016

Met ingang van 1 februari 2016 kunnen klassikale trainingen in Eduplaza alleen nog betaald worden via iDEAL of de kostenplaats van de afdeling. Kies op inschrijven, kies de datum en daarna de manier van betalen.
Voor alle betaalde trainingen heb je altijd toestemming nodig van je leidingevende.

Update nieuwe modules.

Er zijn weer enkele nieuwe interessante e-modules zonder kosten beschikbaar gekomen, hieronder een overzicht van deze e-modules.

Naam Meer info
COPD http://www.erasmusmc.nl/cs-eduplaza/voor-medewerkers/index/COPD
Decubitus http://www.erasmusmc.nl/cs-eduplaza/voor-medewerkers/index/Decubitus

 

Overzicht e-modules tegen betaling

Er zijn weer enkele nieuwe betaalde e-modules beschikbaar in Edplaza! Heb je interesse in deze leerzame e-modules bespreek dan met je leidinggevende of je deze via de kostenplaats van de afdeling kan kopen. Is dit niet mogelijk maar wil je deze toch volgen? Dan kan je ervoor kiezen de  e-module zelf te betalen via iDeal. Ons aanbod bestaat uit onderstaande e-modules.  

 Naam e-module
 
Prijs
 3D Coronairantomie
 
 €120,00
 Compressief Zwachtelen
 
 €21,50
 Inleiding Elektrocardiografie
 
 €67,00
 Inotropica  €20,00
 Klinische Elektrocardiografie
 
 €93,00
 Lichte Sedatie en Anxiolyse
 
€81,00
 Omgaan met kritiek en agressie
 
€25,00
 
 Remifentanil PCA
 
€67,00
 Tractus Circulatorius
 
€21,50
 Tractus Digestivus

€21,50

 Tractus Neurologicus

€21,50

Tractus Respiratorius €21,50

Tractus Urologicus

€21,50
 Venticare Beademing
 
€120,00
Zuur-base Evenwicht
 
€120,00

 

 

 

 

 

 

 

Let op! Als je de e-module via de kostenpaats van de afdeling betaalt moet je dit vooraf met je leidinggevende bespreken en hiervoor toestemming hebben. Je bent hier zelf verantwoordelijk voor.

Nieuw tabblad bekwaamheden, wat kan ik ermee?

Eduplaza is een portaal dat continue in ontwikkeling is. Een van deze ontwikkelingen is het nieuwe tabblad Bekwaamheden. In dit tabblad kun je je verplichte bekwaamheden registreren, waaronder je bekwaamheid op het gebied van de medische hulpmiddelen. In samenwerking met de commissie medische hulpmiddelen wordt de registratieplicht van bekwaamheden op het gebied van medische hulpmiddelen Erasmus Mc breed geïmplementeerd.

In de komende periode zie je steeds meer medische hulpmiddelen in het tabblad staan met de activiteiten die je moet ondernemen om bekwaam te worden. Dit kan per afdeling/thema/medisch hulpmiddel verschillen. Overleg met je leidinggevende of jij verplichte bekwaamheden moet behalen. In de toekomst wordt dit tabblad ook ingezet voor andere bekwaamheden zoals voorbehouden-  en risicovolle handelingen.

Wanneer je vragen hebt op het gebied van registratie, bespreek deze met je leidinggevende.
Bij vragen over Eduplaza neem je contact op met het beheer van Eduplaza: eduplaza@erasmusmc.nl

Veelgestelde vragenKun je een e-learning niet vinden? Benieuwd wie allemaal de resultaten van je oefentoetsen kunnen bekijken? Alle veelgestelde vragen staan op de webpagina!Staat je vraag hier niet tussen? Stel dan je vraag door middel van dit handige formulier! Ook voor overige opmerkingen, klachten of complimenten kun je natuurlijk gebruik maken van dat formulier.